De JBL Flip 5 review

Beoordeling: (4/5)

De JBL Flip 5: Een lichtgewicht en compacte bluetooth speaker die waterbestendig is

Als je naar het strand, het park of lekker een weekendje weggaat, is het wel fijn als je hierbij een goede speaker hebt om lekker naar muziek te luisteren. Muziek maakt alles altijd wat gezelliger en met een goede speaker klinkt de muziek ook nog eens goed. De JBL Flip 5 is een betaalbare speaker die toch een heel goed geluid produceert. Deze bluetooth speaker is voorzien van een accu die 12 uur meegaat en aangezien het ontwerp van deze JBL Flip 5 top is, kun je deze gewoon in het water of zand leggen. Niets komt de JBL Flip 5 in en zo heeft deze een zeer lange levensduur. Je kunt de speaker heel makkelijk gewoon onder de kraan schoonmaken doordat deze gewoon waterdicht is. Je kunt via bluetooth apparaten koppelen aan de speaker en uit je eigen lijst en ook vanaf streamingdiensten de mooiste muziek streamen naar de JBL Flip 5.

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Gewicht 0,74 kg
Afmetingen 18.1 x 7.4 x 6.9 cm (b x h x d)
Waterbestendig Ja
Bluetoothbereik 10 meter
Radio Nee
Accuduur 12 uur
Spraakbesturing Nee

De JBL Flip 5 in één oogopslag

JBL Flip 5 Zwart - Draagbare Bluetooth Speaker

De JBL Flip 5 is een mooie compacte en lichtgewicht bluetooth speaker. De speaker is voorzien van een accu van 12 uur en hiermee kun je dus langere tijd muziek afspelen via bluetooth. Dit hangt wel af van hoe hard je het volume zet. Bij een hoger volume zal dit meer accu kosten en heb je dus minder dan 12 uur luisterplezier. Doordat de behuizing van de JBL Flip 5 waterdicht is, kun je deze overal mee naartoe nemen waar je maar wilt. Je kunt als je terug bent de JBL Flip 5 gewoon onder de kraan afspoelen en zo weer makkelijk schoonmaken. Door het handige PartyBoost systeem kun je meerdere speakers aan elkaar koppelen en zo een groter bereik creëren. Dit is super handig voor feestjes bijvoorbeeld. De JBL Flip 5 is voor €90,- te koop en biedt daarmee goede kwaliteit voor een betaalbare prijs. 

Wat vinden we goed aan de JBL Flip 5

JBL Flip 5 Zwart - Draagbare Bluetooth Speaker

De JBL Flip 5 is voorzien van een accu van 12 uur. Je hoeft je dus niet al te veel druk te maken dat deze snel leeg raakt als je naar het strand of het park gaat. 
 
De behuizing van de JBL Flip 5 is zo ontwikkeld dat deze gewoon onder water kan zonder dat deze hiervan kapot gaat. Je kunt deze speaker dus gewoon onder de kraan afwassen en zo het eventuele zand eraf wassen. 
 
Je kunt de JBL Flip 5 met andere speakers koppelen en zo een mooie surround sound creëren. 
 
De zwarte kleur van de JBL Flip 5 geeft deze bluetooth speaker een chique kleur en zou bij je thuis in het interieur ook niet misstaan. 
 
De JBL Flip 5 is een zeer compacte speaker en past makkelijk in je tas.
 
Met 0.74 kg is deze bluetooth speaker echt een lichtgewicht en daardoor simpel om mee te nemen. 
 
Het geluid van de JBL Flip 5 is zeer goed. De bass is diep en ook is het stereo geluid mooi. 
 
De JBL Flip 5 is zeer eenvoudig te bedienen. 
 
Met €90,- is dit een betaalbare bluetooth speaker en heb je de beschikking muziek af te spelen via een speaker met zeer hoge geluidskwaliteit.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews op bol

Wat vinden we minder goed

JBL Flip 5 Zwart - Draagbare Bluetooth Speaker
Bij een harder volume gaat de accu eerder leeg. 
 
De JBL Flip 5 heeft geen spraakbesturing. Je zult deze of je bluetooth apparaat waar de speaker mee gekoppeld is altijd moeten aanraken. 
 
Enkel apparaten met bluetooth zijn aan de JBL Flip 5 te koppelen. Deze speaker heeft namelijk geen 3.15mm jack ingang en kan dus niet via een kabel muziek afspelen. 
 
Je kunt de JBL Flip 5 niet via wifi koppelen.
 
De JBL Flip 5 heeft weliswaar een PartyBoost systeem, maar dit werkt alleen met speakers die ditzelfde systeem hebben. 
 
Op de JBL Flip 5 zit geen radio functie. Je moet dus altijd een bluetooth apparaat hebben om muziek op de speaker af te spelen. 
 
De JBL Flip 5 heeft geen powerbank functie. Je kunt hiermee bijvoorbeeld niet je telefoon opladen. 

Voor- en nadelen

Voordelen
 • Accuduur van 12 uur
 • Behuizing van topkwaliteit
 • Waterbestendig
 • Met andere speakers te koppelen
 • Chique kleur
 • Compacte speaker
 • Lichtgewicht
 • Top geluid
 • Eenvoudig te bedienen
 • Betaalbare speaker
Nadelen
 • Bij hoger volume accu sneller leeg
 • Geen 3,15 mm ingang
 • Niet via wifi koppelen
 • Geen radio
 • Geen spraakbesturing
 • PartyBoost werkt alleen met geschikte speakers
 • Geen powerbankfunctie

Advies voor kopers

Als je een speaker wilt die je mee kunt nemen naar allerlei soorten plekken, dan moet je er zeker van zijn dat deze een goede behuizing heeft. Je wilt namelijk niet dat deze kapot gaat door bijvoorbeeld zand of water. Daarnaast is de accuduur van een bluetooth speaker ook belangrijk. Als je lange tijd naar muziek wilt luisteren, is het niet handig als de accuduur laag is. Als je naar de JBL Flip 5 kijkt dan heb je een accu van 12 uur en kun je dus geruime tijd achter elkaar naar muziek luisteren. Deze speaker heeft daarnaast een waterbestendige behuizing en is daardoor geschikt voor allerlei verschillende plekken. 

Voor je een bluetooth speaker koopt, zul je voor jezelf moeten bepalen wat je er precies van verwacht en wat je er precies voor uit wilt geven. Er zijn heel veel verschillende types bluetooth speakers te vinden en dan is het maar net wat jouw persoonlijke voorkeur heeft. Wil je een bluetooth speaker die lang meegaat, goede kwaliteit geluid produceert en ook nog enigszins betaalbaar is? Dan is de JBL Flip 5 misschien wel wat voor jou.

Conclusie

JBL Flip 5 Zwart - Draagbare Bluetooth Speaker

Over het algemeen is de JBL Flip 5 een zeer goede speaker van prima kwaliteit en is daarnaast ook nog eens betaalbaar. JBL is op het gebied van speakers een zeer bekend en goed bedrijf. Ook de JBL Flip 5 is weer een topproduct wat door dit merk gemaakt is. Dankzij de behuizing van de JBL Flip 5 kun je deze gewoon onder de kraan afspoelen. Zo kun je deze zand of stofvrij maken en gewoon weer gebruiken zonder dat de kwaliteit van het geluid minder wordt. Voor €89,- heb je al een JBL Flip 5 en zul je merken dat deze elke cent waard is.     


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews op bol

JBL Flip 5 Zwart - Draagbare Bluetooth Speaker

© 2024 Beste Bluetooth Speaker, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten